Sporočilo
  • Obvestilo o uporabi piškotkov na spletni strani

    Ta spletna stran uporablja piškotke za autentikacijo, navigacijo in za druge funkcije. Z brskanjem po naši strani se strinjate, da vam lahko naložimo piškotek na vašo napravo.

    Poglej direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

Bumfest

BUMfest je ime festivala, ki se je »rodil« leta 2007 v Žalcu in tam »živi« še danes. Gre za prav poseben festival, ki je povezan s tolkali in tolkalno glasbo. Ljudje si niti ne morejo predstavljati, kaj vse so glasbeniki zmožni pričarati z bogato in neskončno družino tolkal.

Festival se je popolnoma ukoreninil v Žalcu, ki je postal center tolkalnega dogajanja v Sloveniji. Tu se vsako leto znova predstavijo številni svetovno znani umetniki, pa tudi slovenski glasbeniki. Skozi vsa leta obstoja festivala so njegovo vrednost spoznali tudi obiskovalci, ki se množično vračajo - pa ne samo iz bližnje okolice, temveč iz vse Slovenije. Odzivi so pozitivni, prisotnost medijev vedno velika, raznolikost koncertov pa pisana, tako da na svoj račun pride širok spekter poslušalcev. Do sedaj so se nam na BUMfestu predstavile skupine in solisti iz Tajvana, Brazilije, ZDA, Mehike, Japonske, Španije, Švedske, Francije, Belgije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Slovenije, s čimer pa našega popotovanja še ni konec..

Verjetno se sprašujete, zakaj je dogajanje postavljeno ravno v Žalec? Odgovor je povsem enostaven – posluh mesta in Občine Žalec. Organizacija festivala zahteva usklajenost številnih dejavnikov, ki so nam na tej lokaciji naklonjeni - dostopnost z vseh koncev Slovenije, kulturni dom in hotel v neposredni bližini dogajanja, podpora glasbene šole Žalec in prostovoljcev...

Uradna spletna stran festivala